ویرایش عکس آذرماه 98

در جریان بازدید مفتی اباضیه عمان از دانشگاه ادیان و مذاهب، راه‎های تقویت همکارهای‎های دوجانبه بررسی و کرسی این فرقه دایر شد.

به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، نشست دو جانبه مفتی اباضیه عمان و هیات همراه با حجت‌‎الاسلام والمسلمین نواب، رییس این دانشگاه در محل دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این دیدار، حجت‎الاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب با بیان این‌که «مراودات علمی بین علمای اسلامی موجب شکوفاشدن علوم اسلامی خواهد شد» گفت: افزایش مراودات بین علما و نهادهای علمی اسلامی بسیار مهم است که خوشبختانه این مسیر باز شده است.

وی افزود: خوشبختانه این مسیر آغاز شده است و رفته رفته با افزایش تعاملات فی مابین از جمله مراکز علمی و حوزه و دانشگاه‎های علمی دینی جهان اسلام این مسیر پویاتر از همیشه خواهد بود.

مفتی اباضیه عمان، در ادامه جلسه با بیان این‌که «علوم اسلامی دارای شاخه‎های علمی و تخصصی فراوان است» گفت: کشورهای اسلامی به ویژه علما و حوزویان اسلامی باید توجه بسیاری به علوم اسلامی داشته باشند و برنامه‌های مهمی برای توسعه این علوم ارایه کنند.

شیخ احمد الخلیلی، بر ضرورت توجه به علوم اسلامی در کشورهای اسلامی، تاکید کرد و افزود: جایگاه علم در اسلام به قدری والاست که چه در قرآن و چه در سنت و گفتار پیامبر(ص) تاکیدات فراوانی روی این مسئله شده است.

در این دیدار که حجت‎الاسلام مسجد جامعی، سفیر سابق ایران در واتیکان نیز حضور داشت، تعدادی از علمای اباضیه عمان و تنی چند از اعضای هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به ارایه دیدگاه‎های خود پرداختند.

بر اساس این گزارش اباضیه یا اباضی‌گری یکی از فرقه‌های مذهبی در اسلام است و این فرقه از کهن‌ترین مذاهب اسلامی است. نام این مکتب از نام عبدالله بن اباض تمیمی نخستین پیشوای آن گرفته شده ‌است.

اباضیه هرچند از نظر شمار پیروان در مقایسه با سنیان و شیعیان گروه کوچکی به حساب می‌آید، اما از نظر تاریخی جریانی بسیار مهم است و امروزه اباضیان بیشتر در شمال آفریقا، شرق آفریقا (به‌ویژه جزیره زنگبار) و عمان سکونت دارند. عمان تنها کشور مسلمانی است که کیش اباضی در آن مذهب اکثریت است، پادشاه آن نیز این مذهب را دارد./7432/